Aplikácie matematiky v životnom poistení - Bilíková, Mária, 1951-
Aktuárska matematika a jej aplikácie v životnom poistení. Základné aktuárske výpočty, určovanie poistného a poistných rezerv pri použití klasických aj moderných metód. Hodnota portfólia poisťovne ako celku, takzvaná Embedded value. Otázky solventnosti životnej poisťovne.