Prečo ekonómovia matematiku potrebujú (vzťah ekonómie respektíve ekonómov k matematike). - Horáková, Galina
Vzťah matematiky a ekonómie a využívanie matematických modelov v nej. Úloha matematiky v ekonómii a dôraz na využívanie pravdepodobnostných analýz. Ekonómia ako veda skúmajúca správanie človeka pri hospodárskej činnosti. Otázky a témy v ekonómii súvisiace s matematikou.