Úmrtnosť a hlavné nástroje používané na jej analýzu - Ilavská, Zuzana
Stručná charakteristika demografického procesu. Historický vývoj skúmania úmrtnosti a popis vybraných mier úmrtnosti. Úmrtnostné tabuľky ako hlavný nástroj slúžiaci na analýzu úmrtnosti.