Vývojové trendy obchodných podnikov a ich prejavy v súčasnom svetovom obchode - Matušovičová, Monika, 1967-
Internacionalizácia a koncentrácia obchodných podnikov. TOP 10 obchodných podnikov sveta v roku 2008. Snaha o získanie dominantného postavenia na cieľových trhoch. Diverzifikácia a špecializácia obchodu. Hypermarkety, diskontné predajne a convenience store. Informačné technológie a rozvíjanie nových foriem predaja. Orientácia na rozvíjajúce sa trhy.