Prejavy oživenia tokov na trhu práce - Morvay, Karol, 1973-
Hoci od začiatku roka 2010 evidujeme v slovenskej ekonomike prejavy oživenia, trh práce iba so značným oneskorením prechádza pomyselným dnom recesie. Zlepšenie parametrov trhu práce teda výrazne zaostane za oživením produkcie. Dôvody pre takéto meškanie. Objem prítoku a odtoku uchádzačov o zamestnanie a počet umiestnených. Pomer odtoku a prítoku uchádzačov o zamestnanie. Lepšia štruktúra úbytkov z registra a menší vplyv administratívnych zásahov. Podiel disponibilných nezamestnaných z celkového počtu nezamestnaných.