Vývoj celkovej výkonnosti ekonomiky SR a procesu reálnej konvergencie v rokoch 1997-2008 - Fülöp, Peter
Vývoj jednotlivých ukazovateľov ekonomiky je najdôležitejším určujúcim trendom reálnej konvergencie ekonomiky. HDP na obyvateľa vyčísleného na základe parity kúpnej sily. Pokles energetickej náročnosti. Výdavky na vedu a výskum.