Možnosti riadenia finančných rizík v systéme štátnej pokladnice - Šmál, Miroslav
Jedným z najdôležitejších cieľov riadenia finančných rizík v štátnej pokladnici je minimalizácia nákladov na obsluhu štátneho dlhu pri akceptovateľnej miere rizika a predchádzanie možným finančným stratám, ktoré by mali negatívny vplyv na príjmovú a výdavkovú časť štátneho rozpočtu. Základné prístupy k riadeniu finančných rizík využívané v krajinách OECD. Riziká v systéme štátnej pokladnice. Vybrané nástroje riadenia finančných rizík v systéme štátnej pokladnice používané v súčasnosti.