Anticipačné myslenie v podmienkach globalizovaného sveta – nové výzvy a obmedzenia - Nemcová, Edita
Analýza najdôležitejších trendov ovplyvňujúcich vývoj ekonomiky v období globalizácie. Vplyv na prognózovanie, jeho posun smerom k predvídaniu zmien a postupov. Technology foresight ako jedna z metód participatívneho predvídania budúcnosti a jeho úloha v procese rozhodovania a tvorby hospodárskej politiky.