Politika Európskej únie a jej odraz v slovenských a nemeckých printových médiách - Prociková, Júlia
Printové médiá nielen informujú, sú aj mienkotvorné a ovplyvňujú postoje a názory širokej verejnosti, a teda aj poslucháčov vysokých škôl a univerzít, pre ktorých sú dôležitým zdrojom a podkladom ku štúdiu, rozširujúcim obzor a kompetenciu predovšetkým v spoločenskej oblasti. Pre pedagóga spĺňajú printové médiá okrem hore uvedených kritérií aj vhodné doplnenie klasických študijných materiálov a spestrenie vyučovacieho procesu. V príspevku je vyzdvihuntá dôležitosť práce s novinovými textami pri vyučovaní cudzích jazykov a didaktická stránka práce s printovými médiami, predovšetkým s rakúskym denníkom „Die Presse“ a slovenským týždenníkom "Trend".