Možnosti použitia weblogu vo vyučovacom procese - Stradiotová, Eva, 1963-
Weblogy, tak ako aj Wikipédia sú po technickej stránke webovými stránkami, ktoré sa vďaka softvéru, ktorý majú, ľahko tvoria, aktualizujú a umožňujú ľuďom asynchrónnu komunikáciu. Svojou novosťou a možnosťami, ktoré ponúkajú, môžu byť veľmi motivujúce pre študentov, ale pre učiteľov, ktorí nemajú vzťah k informačným technológiám alebo majú pocit, že ich technické zručnosti nie sú dostatočné na to, aby ich začali využívať, sa môžu stať „nočnou morou".