Interkultúrne rozdiely, ich význam a hodnotenie - Janíčková, Eva
V súčasnom globalizovanom svete dochádza k rozvoju politických, obchodných, kultúrnych a iných foriem spolupráce medzi krajinami, čo si vyžaduje spoznávanie iných kultúr a interkultúrnych rozdielov. Preto je potrebné vo väčšej miere sa venovať ich významu a hodnoteniu ako aj vplyvu integračných tlakov na odlišné kultúry. Z veľkého počtu prístupov hodnotenia interkultúrnych rozdielov, analýz, resp. možností ich systematizácie majú významné postavenie prístupy holandského antropológa G. Hofstedeho.