Migračná politika - Markovič, Andrej
Problematikua migračnej politiky a vývojových trendov ovplyvňujúcich jej tvorbu. Teoretické prístupy k migračnej politike štátu, ich prednosti a nedostatky vo vysvetlení fungovania, tvorby a následkov migračnej politiky. Uplatňované modely migračnej politiky vo svete.