Metafora v reči politiky na základe vymedzenia sémantického poľa politiky v španielskom a slovenskom jazyku - Paľková, Jana
Politika ako verejná činnosť zameraná na uplatňovanie sociálnych a politických celospoločenských záujmov sleduje presadzovanie mocenských a s nimi spojených ekonomických, sociálnych, kultúrnych záujmov skupín v štáte. Výskum sémantického poľa politiky v španielskom a slovenskom jazyku a identifikácia a charakteristika metafor v uvedených sémantických poliach. Reč politiky a výskum slovnej zásoby v modernej španielčine. Pre výskum je zvolený jej španielsky variant v kontexte predstavujúcom pomerne rozsiahle obdobie španielskych dejín od roku 1975 až po súčasnosť.