Politický kontext účinnosti kondicionality Európskej únie v Srbsku - Holzerová, Petra
Vývoj na politickej scéne v Srbsku po roku 2000 a analýza efektivity kondicionality v závislosti od záujmov vládnych elít. Kondicionalita Európskej únie nebola dostatočne účinná, keď sa k moci dostali politické strany opierajúce sa o nacionalizmus a populizmus, ktorých záujmy neboli v súlade s požiadavkami EÚ. Európska únia však dokázala ovplyvniť politické smerovanie Srbska počas volieb v máji 2008.