Vplyv globalizácie na zmeny štruktúry nadnárodných korporácií - Turčan, Martin, 1982-
Zmeny podnikateľského prostredia v podmienkach globalizácie a krízy, výzvy, ktoré toto zmenené prostredie prináša nadnárodne pôsobiacim podnikom. Historický vývoj nadnárodných korporácií, ich základné črty. Globálne integrovaný podnik ako ďalší stupeň vývoja, posun vo vývoji nadnárodných korporácií. Teoretické východiská autor aplikuje na príklade spoločnosti IBM.