Postavenie Číny vo svetovom hospodárstve v období ekonomickej krízy, výzvy a ponaučenia - Baláž, Peter
Stručná analýza konzekvencií vyplývajúcich z prebiehajúcej medzinárodnej ekonomickej krízy a jej vplyvu na postavenie a rozvojové zámery čínskej ekonomiky. Autori zvýrazňujú odolnosť tejto krajiny voči z krízy vyplývajúceho poklesu hospodárskeho rastu a vysvetľujú ju úspešnosťou uskutočnených dlhodobých hospodárskych reforiem. Čína v období krízy svoje pozície ešte posilňuje a súbežne ďalej pokračuje v presadzovaní vlastných strategických zámerov, a to aj na úkor ekonomických záujmov EÚ a USA.