Konkurenčné možnosti nezávislých maloobchodníkov s potravinami vo vybraných krajinách európskeho vnútorného trhu - Štofilová, Jana
Prezentácia výsledkov výskumnej štúdie zameranej na konkurencieschopnosť nezávislých maloobchodníkov s potravinami v nepriaznivom prostredí, ktorému čelia zo strany veľkých maloobchodných reťazcov. Cieľom štúdie bolo zhodnotiť podnikateľské prostredie a konkurenčné možnosti nezávislých maloobchodníkov s potravinami vo vybraných krajinách európskeho vnútorného trhu, Dánska a Slovenska, s dominantným postavením veľkoplošných maloobchodných reťazcov. Ako nezávislí maloobchodníci s potravinami využívajú komponenty maloobchodných stratégií v konkurencii s transnacionálnymi korporáciami a národnými maloobchodnými reťazcami a ktoré z týchto komponentov najviac ovplyvňujú výkon maloobchodníkov.