Konkurenčná výhoda pôsobiaca na trhu produktov - Mlákay, Jozef
Globalizácia trhu, diverzifikácia výroby a vzrastajúca kúpna sila obyvateľstva sú jedny zo základných ekonomických atribútov súčasnosti. Nová situácia so sebou prináša i nový pohľad na konkurenčné vzťahy. Konkurenčnými trendmi dnes sú: inovácie, modernizácie, vzdelanosť a kvalifikácia, rýchlosť, flexibilita a kreativita. Dnes už nejde o to vyrovnať sa konkurencii vo výrobe porovnateľným výrobkom, ale byť zvláštny, originálny, iný ako všetci ostatní, mať strategickú víziu. Vznik a udržanie konkurenčnej výhody na trhu produktov.