Grécky ekonomický syndróm a kríza eurozóny - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Grécko zažíva v roku 2010 vlnu generálnych štrajkov, ktorých príčinou je extrémny verejný dlh krajiny, ktorého splácanie oslabuje sociálnu funkciu štátu. Nevyhnutnosťou je preto znižovanie verejných výdavkov vo všetkých oblastiach. Analýza dopadov gréckej krízy na eurozónu a bankový sektor.