Kľúčové kompetencie pre znalostnú spoločnosť I: analýza teoretických modelov a prístupov - Mesárošová, Margita
Vysoké školstvo a kompetencie. Prístupy k definovaniu pojmu kompetencie. Charakteristiky kompetencií. Kľúčové kompetencie pre celoživotné vzdelávanie. Stručné charakterizovanie ôsmich kľúčových kompetencií v dokumentoch Európskej únie. Alternatívne systémy, modely a taxonómie kľúčových kompetencií. Meranie kľúčových kompetencií. Vymedzenie kognitívnych kompetencií a ich pedagogickopsychologická charakteristika. Navrhovaný model štrukúry kompetencie a kľúčových kompetencií.