Changes in the structure of the Slovak economy: structural decomposition analysis - Lábaj, Martin, 1982-
Metóda štruktúrnej dekompozície umožňuje rozložiť zmeny v zloženej premennej na vplyvy jednotlivých faktorov. V príspevku autor aplikuje metódu štruktúrnej dekompozície na analýzu zmien v štruktúre slovenskej ekonomiky. Základom je otvorený statický Leontiefov model, prostredníctvom ktorého skúma priame a nepriame väzby súvisiace so zamestnanosťou a dovozom.