Vývoj súhrnnej produktivity faktorov v SR - Silanič, Peter, 1984-
V príspevku sa autor zameriava na ponukovú stranu ekonomiky. Cieľom je pomocou rastového účtovníctva vykonať dekompozíciu celkového rastu hrubého domáceho produktu Slovenska. Celkové tempo rastu HDP sa rozloží na príspevok kapitálu, príspevok práce a súhrnnú produktivitu faktorov. Príspevky práce a kapitálu predstavujú extenzívny rast ekonomiky, zatiaľ čo súhrnná produktivita faktorov predstavuje intenzívny rast ekonomiky. Autor sa pokúša vyčísliť vývoj súhrnnej produktivity faktorov a zistiť tak, či Slovensko smeruje k intenzívnemu využívaniu zdrojov a kvalitatívne sa tak približuje k vyspelým ekonomikám.