Nepozorovaná ekonomika z pohľadu systému národných účtov - Karabínoš, Stanislav
Úlohou systému národných účtov je podať verný obraz o výkonnosti hospodárstva. Príspevok sa zaoberá problematikou nepozorovanej ekonomiky, ktorá spôsobuje nepresnosti pri vyčíslovaní hrubého domáceho produktu. Nepozorovaná ekonomika v systéme národných účtov zahrňuje zamlčané činnosti a štatistickú nedokonalosť. Členenie typov nepozorovanej ekonomiky. Najbežnejšie používané metódy pre odhad nepozorovanej ekonomiky.