Návrh nového výnosu do výnosovej (podnikateľskej) metódy ohodnocovania akcií - Hrvoľová, Božena
Metódou číslo 1 v súčasnej teórii a praxi vyspelých trhov i znaleckej praxe je výnosová metóda. Najpoužívanejšími modelmi sú varianty free cash flow modelov. Autorky príspevku odporúčajú použitie free cash flow modelov v kategóriách vzorca kľúčových generátorov hodnoty. Súčasne navrhujú pre výnosovú metódu nový model, ktorý by využíval novovytvorenú hodnotu spoločnosti ako formu výnosu.