Európska dimenzia riešenia problematiky rómskej minority - Hulmanová, Margita
Rozbor príčin marginalizácie Rómov vyplývajúcich z historického, kultúrneho a politického vývoja, ako aj súčasná situácia Rómskej komunity v Európe a úloha medzinárodných inštitúcií tvoriacich v spolupráci s národnými aktérmi základ pre európsku dimenziu riešenia problematiky rómskej minority.