Spor o sústavu vodných diel Gabčíkovo-Nagymaros a jeho vplyv na medzinárodné využitie rieky Dunaj. - Cséfalvayová, Katarína
Genéza sporu o sústavu vodných diel Gabčíkovo- Nagymaros, jeho príčiny, priebeh a súčasná situácia. Analýza dopadov tohto sporu na medzinárodné využitie rieky Dunaj. Ide jednak o vplyv sporu na medzinárodnú lodnú dopravu po Dunaji a jednak o prekážky, ktoré spor predstavuje pre efektívne využitie energetického potenciálu rieky.