Dôležitosť prípravy prejavu rečníka - Šimková, Helena
Princípy a pravidlá účinného rečnenia. Dôležitosť prípravy na vystúpenie (prejav, príhovor). Úvod vystúpenia. Protokolárne oslovenia pri prejave. Oslovenie najvyšších predstaviteľov štátu. Stresová situácia po prejave. Vyhodnotenie vystúpenia. Komunikácia v zákulisí.