Právne mechanizmy zavedenia a používania eura mimo eurozóny - Pénzeš, Peter
Prípady krajín, ktoré používajú euro bez toho, aby splnili akékoľvek kritériá na jeho prijatie. Ide o tzv. euroizáciu. Používanie eura na závislých územiach. Jednostranná euroizácia.