Vplyv ťažby nerastných surovín na životné prostredie - Andráš, Peter
Tisícročia ťažby nerastných surovín zanechali v teréne zreteľné stopy. Ťažba a úprava surovín. Exogénne procesy na skládkach. Zmeny reliéfu. Možnosti remediácie krajiny.