Inovace a dynamika: vzájemná vazba mezi systémy a technickým pokrokem - Kornai, János
Podstata postsocialistickej transformácie. Kapitalizmus, socializmus a technický pokrok. Šírenie inovácií. Pohľad na prevratné inovácie. Inovačné podnikanie v podmienkach kapitalizmu. Nemožnosť inovačného podnikania v podmienkach socializmu. Politické faktory a technický pokrok. Transformácia a zrýchlenie technického pokroku.