Vzájomná previazanosť prvkov vplývajúcich na informačnú bezpečnosť - Bereš, Radovan
Informácie musia byť odpovedajúcim spôsobom chránené behom celého ich životného cyklu a to ako v mieste uloženia, aj behom ich prenosu, tak aj pri samotnom používaní, nakoľko hrozí, že by mohlo dôjsť k narušeniu ich dôvernosti, integrity a dostupnosti. Každá informácia by preto mala mať stanoveného svojho vlastníka, ktorý robí ich klasifikáciu a rozhoduje o tom, kto k nej bude mať prístup a aký.