Selhání experimentální transformace bývalé NDR pohledem soudobých sociálně-ekonomických přístupů k teorii růstu - Kouba, Luděk
Komparácia vývoja inštitucionálneho prostredia a ekonomického vývoja v transformačnom období v bývalej NDR a ČR. Dôvody dlhodobého úpadku ekonomickej aktivity v NDR. Príklad východonemeckej transformácie. Zlyhanie experimantálnej transformácie NDR prizmatom teórie rastu novej inštitucionálnej ekonómie založenej na northovskom koncepte path dependency.