Transsibiřská magistrála - konkurenční spojení? - Zamarski, Tomáš
Kontejnerová preprava medzi Európou a Áziou v súčasnosti. Štyri alternatívy dopravy: preprava cez Suezský prieplav (tzv. Kráľovská cesta), kombinácia leteckej a námornej dopravy, alternatíva cez Severný ľadový oceán a Transsibírska magistrála. Transsibírska magistrála ako najväčší konkurent pre ostatné alternatívy prepravy.