Rozvoj interkultúrnej kompetencie ako centrálny cieľ globálneho učenia - Harajová, Alica
Pojem kultúra. Vymedzenie interkultúrneho učenia. Vzťah jazyka a kultúry. Čiastkové komponenty interkultúrnej komunikatívnej kompetencie. Monokultúrna, interkultúrna a transkultúrna úroveň kompetencie.