Stanovenie významnosti v etape plánovania auditu - Tušan, Radoslav
Stanovenie plánovanej hladiny významnosti a tolerovateľnej chyby sa vykonáva v etape predbežných plánovacích postupov, ešte pred vykonaním samotných audítorských testov. Audítor určí audítorskú významnosť po poznaní podnikania klienta a tiež používateľov účtovnej závierky, tak aby vyjadril kritický komponent finančných výkazov – základ pre výpočet významnosti. Ilustračné príklady.