Inovační potenciál podniků v době krize - Heřman, Jan
Inovácie vyvolané skupinami potrieb. Potreby vonkajších zákazníkov, potreby stackeholderov, potreba inovácií v dôsledku trhového prostredia. Faktory pôsobiace na inovačný proces - vývoj nových technológií, mezdinárodná ekonomická integrácia a jej ďalší vývoj, znalostná ekonomika a spoločnosť, dĺžka inovačných cyklov, sieťová štruktúra, aktivity štátnych a regionálnych inštitúcií v inovačnom systéme, ekologické aspekty inovácií.