Hospodárska kríza a podpora malých a stredných podnikov v SR - Horvátová, Lucia
Opatrenia vlády SR na zmiernenie následkov globálnej finančnej krízy boli Ministerstvom hospodárstva SR rozpracované na 62 bodov. Ide o opatrenia krátkodobého, strednodobého a dlhodobého charakteru. Medzi opatrenia, ktoré predstavovali bezprostrednú reakciu vlády SR na svetovú hospodársku krízu a mali odvrátiť najhoršie dopady krízy patria: šrotovné, pomoc obyvateľom pri splácaní úverov na bývanie pri strate zamestnania v dôsledku hospodárskej krízy, zvýšenie prijatých vysokoškolákov za účelom zníženia počtu nezamestnaných). V rámci koncepcie obnovy hospodárskeho rastu sa vláda SR sústreďuje v krátkodobom horizonte na zrýchlenie čerpania fondov EÚ a realizáciu veľkých investičných projektov.