Makroekonomické aspekty cyklického vývoja Slovenskej republiky - Novák, Marcel, 1979-
Historický pohľad na ekonomický cyklus Slovenska. Transformačný proces v rokoch 1989 - 1992. Ekonomické prostredie v období transformácie. Fáza expanzie v rokoch 1993 - 1995. Fáza recesie v rokoch 1996 - 1999. Fáza postupnej expanzie v rokoch 2000 - 2005. Vývoj Maastrichtských ukazovateľov Slovenskej republiky do roku 2009. Dlhodobá prognóza vývoja Slovenska do roku 2030. Čiastkové závery, zhrnutia a charakteristické znaky vývoja ekonomiky SR v rokoch 1993 - 2009.