Nový protekcionizmus v EÚ - dokedy a načo? ako zastaviť západoeurópskych hospodárskych nacionalistov - Cohen, Elie
Ťažkosti finančnej krízy a priemyselná politika EÚ. Globálna hospodárska kríza v kombinácii s rastom rozvíjajúcich sa trhov a európske problémy s nadmernou kapacitou. Snaha zabránenia krachu jednotného trhu EÚ. Zavádzanie priemyselnej reštrukturalizácie. Chaotické zachraňovanie bánk.