Analytický pohľad na medzinárodné účtovné systémy a ich komparácia - Suhányiová, Alžbeta
Všeobecne uznávané účtovné zásady v USA - US GAAP (Generally accepted accounting principles). Medzinárodné štandardy finančného výkazníctva - IFRS (International financial reporting standards). Smernice Európskej únie. Reforma účtovníctva v Európskej únii.