Špecifiká dlhodobého majetku štátu a samosprávy - Šabíková, Ingrid
Pre účtovné jednotky štátnej správu a samosprávy (rozpočtové organizácie zriadené štátom, RO zriadené obcou, RO zriadené VÚC, príspevkové organizácie zriadené štátom, PO zriadené obcou, PO zriadené VÚC) je typické, že prevažná väčšina účtovných prípadov s dlhodobým majetkom sa neuskutočňuje formou zmeny vlastníctva ako u podnikateľov, ale formou prevodu správy majetku. Postup prevodu správy majetku. Príklady.