K některým aspektům využívíní hospodářského a sociálního potenciálu družstva jako právní formy podnikání - Novotný, Jiří
Vývoj družstevníctva a obnova družstevného sektora v Českej republike. Kategórie družstevných subjektov podnikateľského typu. Skúmanie prínosu družstiev a podiel členov na riadení družstva.