Neziskové organizácie tretieho sektora a rozvoj ľudského kapitálu - Bukovová, Sylvia, 1959-
Príspevok charakterizuje tri sektory zmiešanej ekonomiky (verejný, trhový a tretí sektor) a organizácie patriace do tretieho sektora. Uvádza znaky neziskových organizácií , ktoré vyjadrujú ich príslušnosť do tretieho sektora, ako aj jednotlivé právne formy týchto organizácií v Slovenskej republike. Na základe makroekonomických ukazovateľov zachytáva podiel týchto organizácií na ekonomickom rozvoji Slovenska a prostredníctvom pôsobnosti týchto organizácií v jednotlivých oblastiach dokumentuje ich úlohu pri rozvoji ľudského kapitálu – jedného z najdôležitejších faktorov ekonomického rastu.