K otázke hodnotovej neutrality spoločenských vied - Černík, Václav
Problém hodnotovej neutrality spoločenských vied je jedným z kľúčových problémov metodológie vied. Hodnotová neutralita a predmet vedeckých teórií. Hodnota a hodnotenie. Vplyv hodnôt na vedecké bádanie.