Čo znamená prevziať zodpovednosť? k pojmu imputácie v súčasnej etike - Smreková, Dagmar
Rozlíšenie dvoch typov zodpovednosti. Zodpovednosť za svoje činy a zodpovednosť primárne zameraná na človeka o ktorého máme starosť respektíve za ktorého máme ručiť. Etika zodpovednosti a kauzálna imputácia následkov.