Psychohygiena a autoregulácia človeka - Dzivý Baluchová, Ľubomíra
Príspevok sa zaoberá problematikou sebaregulácie človeka a následne jeho duševným zdravím, čo predstavuje konfiguráciu vzájomnej interakcie systémov. Poskytuje vysoko integrovanú sebareprezentáciu, ktorá odráža určitú „architektúru“ osobnosti, ktorá determinuje celý náš životný štýl. Je preto nevyhnutné zamerať sa profylaxiou na boj voči rizikovým a stresovým faktorom, a to adekvátnym a efektívnym usporiadaním času a najmä hodnôt.