Životné prostredie ako faktor rozvoja - Topor, Stanislav
Vzťah základných ekonomických veličín, ekonomického rozvoja, konkurencieschopnosti a ekonomického blahobytu. Analýza predpokladov úspešného, udržateľného rozvoja. Teoretické vymedzenie vzťahov a smerov pôsobenia ich vzájomných interakcií. Ochrana a rozvoj životného prostredia.