Vplyv odmeňovania na produktivitu práce v zdravotníctve - Štrangfeldová, Jana
Význam ľudských zdrojov v zdravotníctve vyplýva z charakteristiky zdravotníckych statkov ako služieb, pre ktoré je typická personálna náročnosť. Ľudské zdroje v zdravotníckom zariadení predstavujú v mikroekonomickom chápaní základný výrobný faktor a potenciálny zdroj konkurenčnej výhody. Jedným z faktorov kvality a rozsahu zdravotnej starostlivosti vo vzťahu k práci ako k produkčnému faktoru je okrem počtu zamestnancov v zdravotníctve aj úroveň produktivity práce pracovnej sily. Produktivita práce je okrem iného determinovaná aj úrovňou a spôsobom odmeňovania.