Význam vzdelávania pre rozvoj ľudského kapitálu - Tomčíková, Tatiana
Zvyšovanie kvality ľudského kapitálu je predpokladom ďalšieho rozvoja spoločnosti, nakoľko ekonomický rast vzniká ako interakcia ľudských schopností a nových technológií. Investície do vzdelania patria medzi najdôležitejšie investície krajín aj jednotlivcov. Sú kľúčovým faktorom pri zvyšovaní zamestnanosti, hospodárskej prosperity a spoločenského blahobytu. Aktuálne trendy, akcentujúce vplyvy súčasných spoločenských premien a ich premietnutie do významného komponentu osobnostného fungovania človeka.