Bolívarská republika Venezuela - Chalupa, Petr
Objavenie krajiny. Pôvodní obyvatelia - indiáni. Boj za národnú nezavislosť, samostatná republika. Geografické podmienky. Turisticky zaujímavé regióny. Ropa. Prezident Hugo Chávez Fríaz - milovaný a nenávidený.